19. april 2016 Region Midt- og Nordjylland

Hospice Søholm

Referat fra Arrangementet

Netværksmøde tirsdag den 19 april 2016, Hospice Søholm.

Invitationen var udsendt til 7 Hospicer til de medlemmer, som havde betalt kontigent for 2016.
Der deltog 16 fra 3 Hospicer: Hospice Limfjord, Hospice Randers og Hospice Søholm.

Efter kaffe og rundstykker bød Hospicechef Anne Marie Mathiesen velkommen og ønskede os en god dag.

Hospitals- og Hospicepræst Kirsten Dalager Buhr havde et spændende indlæg om ”Værdighed”.
Salen bød ind på, hvad værdighed kunne være:
Ret til selvbestemmelse. Lige – værdighed. At blive set som det menneske, man er. Aktiv livshjælp. At blive givet tillid og opmærksomhed. Oplevelse af værdi. At være menneske til man dør. At bevare sin personlighed trods tab. Alle mennesker er lige.

I dag spørges, hvad er det, der gør, at værdighed er oppe i tiden, og det blev et interessant indlæg med mange bud/svar og med mange spørgsmål.

På Tv-avisen havde der været et indlæg om emnet, og en deltager videregav et link:
hhtp://www.dr.dk/nyheder/indland/tidligere-topchef-hjaelper-sygehusvaesenet.

Så var der frokost og rundvisning på hospice med plads til 11 patienter.

Efter frokost fortalte tidligere overlæge Ib Hessov om ”Kunst giver liv”.
Han indledte med et foto at, hvad der tidligere mødte én ved besøg på Amtsygehuset Aarhus. Det var 4 billeder af tidligere overlæger. Det måtte kunne gøres bedre, tænkte Ib Hessov og ændrede dette.
Kunst skal udfordre, give uventede oplevelser, glæde, provokrere, bortlede tanker, arbejdsglæde, gøre rum smukke, stille krav til rummet. Rod og sjusk udstilles og forebygges.
Ib Hessovs indlæg viste mange flotte malerier og, hvordan rum ændrede sig efter ny kunst på væggene.

En god dag afsluttedes med kaffe/kage og udveksling af ideer.
Apro po kunst så havde Hospice Limfjord lavet en mappe med al den kunst, der fandtes på Hospicet og, patienten kunne så vælge ud fra mappen, hvad man ville have op på væggen.

Poul Møller (ref).

DSC_6150 DSC_6151 DSC_6155