9. juni 2016 netværksmøde Hospice Sønderjylland

Printvenlig version her

Referat af netværksmøde på HospiceSønderjylland den 9.6.2016

Torsdag den 9. juni 2016 afholdt Foreningen af frivillige ved Hospice et af sine årlige netværksmøder, denne gang på Hospice Sønderjylland i Haderslev.

Foreningen af frivillige ved Hospice, er en landsdækkende forening, der har medlemmer fra alle hospicer i Danmark.

Foreningen har delt hospicerne op i 3 regioner. Hospicerne på Sjælland er Region Øst. Region Nord dækker hospicer fra Skive/Århus og nord på. Vores Region Syd dækker området Fyn, Vestjylland og Sønderjylland med p.t. ialt 6. hospicer.

I år var det så Hospice Sønderjylland, der stod for tur.

Der kom 26 frivillige til netværksmødet, som startede kl 10 med morgenkaffe og morgensang, hvor vores hospicemusiker, Aksel Krogslund Olesen spillede til. Under morgenkaffen fortalte frivilligkoordinator Lis Gosvig, om de frivilliges dagligdag på Hospice Sønderjylland.

Efter dette, fortalte hospicechef Anne-Marie Olsen meget levende, om sin fantastiske tur til Sinaiørkenen. Det var en barsk tur, med vandringer i ørkenen, og med diverse personlige udfordringer undervejs. Samtidig fortalte Anne Marie Olsen om, hvordan man klarer sig i 14 dage med en måtte, et tæppe, lidt sparsomme toiletsager og kun det mest nødvendige tøj. Man skulle selv kunne bære det hele i en lile rygsæk. Det var beduinerne som lavede maden, selvfølgelig over åben ild, og som efterfølgende serverede den for deltagerne.

Der blev ikke tale om plads i bagagen til hverken mascara eller anden sminke i de dage, hvis man nu var til det.

Herefter holdt vi en times middagspause med frokost og frisk luft, hvor flere tog en tur i gyngen på terrassen udenfor spiselokalet, eller var nede ved ”præstens bænk”, som vi vist fik den døbt til den dag.

Eftermiddagsprogrammet startede selvfølgelig med sang underledelse af Aksel Krogslund Olesen.

Derefter var det sygeplejerskerne Anne Svendsen og Karin Sina, der fortalte om, hvordan man arbejder med børn og unge som pårørende på Hospice Sønderjylland. Dette emne gav anledning til stor spørgelyst fra de fremmødte frivillige. Arbejdsgruppen, har med støtte fra Støtteforeningen, udgivet et par små hæfter, som det var muligt at købe til en meget overkommelig pris.

Nu blev det så Aksels tur til at komme på. Musiker Aksel Krogslund Olesen fortalte om sine musikalske oplevelser på hospice, i det store rum, samt på stuerne med den enkelte. Aksels fortælling om mødet med forskellige mennesketyper var meget rørende.

Vi håbede på at dagen, som den så ud den dag på hospice, ville give os mulighed for en kort rundvisning. Det blev muligt til allersidst, og fordelt i tre grupper, gik vi rundt og beså lokaliteterne efter eftermiddagskaffen. Vi var rigtig glade for, at det lykkedes for os, at vise vores dejlige hospice frem for vore frivillig kollegaer fra det øvrige Region Syd område.

Efter kaffen, rundvisningen og tak for i dag sluttede vi af uden for hovedindgangen til hospice. Her beså vi skulpturen, som var en gave fra Støtteforeningen til Hospice Sønderjyllands 10 års fødselsdag 1. juni 2016.

Tove Bech fortalte kort om ideen, processen og figuren (skulpturen af 2 hænder), inden hjemturen, der for nogens vedkommende, var lang.

Det blev en dejlig dag, sammen med gode kollegaer.

Vi fik serveret lækker mad hele dagen, fra vores fantastiske køkken, som mange misunder os. Foreningen af frivillige ved Hospice betaler for bespisningen. Desuden var der søgt om et lille tilskud hos Støtteforeningen for Hospice til gaver til de personer, som var på programmet med indslag i løbet af dagen.

Gerda Lausten

Frivillig ved HospiceSønderjylland samt