Naturterapi – Referat

Eugen Butschkow fra Arresødal Hospice har sendt os referat fra sit kursus i naturterapi , som gav inspiration til ,hvordan naturen kan inddrages – også i hospicearbejdet.

Vi var 2 frivillige fra Hospice hhvs. Randers og Frederiksværk og en kok og caféejer havde længe været frisør og var blevet tilkaldt af Hospice i Maløv og kendte det derfor rigtig godt.

Ebba Lavendt, som holdt kurset ”Naturterapi” for første gang, er en rigtig dygtig og meget inspirerende underviser. Vi var 17 frivillige fra bl.a. Ventilen, Frivillignetværket, Sankt Nicolai Tjenesten m.fl.

Det meste af undervisningen foregik ude i naturen, lige ved siden af Skanderborg Hus (hotellet), hvor vi boede. Vi blev hele tiden delt op i mindre grupper og fik opgaver: at lægge mærke til naturen, at være i naturen, at bruge naturen og gøre os overvejelser, hvordan vi kan motivere vore brugere til at komme mere ud i naturen og påskønne den. Vi blev klar over, at vi forholder os meget forskelligt til naturen og til hvordan naturen kan hjælpe os med at komme videre/over svære situationer/perioder i vores liv.

Til trods for forskellighederne var vi alle sammen meget optaget af naturen.

Efter hver opgave samledes vi og fortalte i plenum hvad vi var nået frem til, hvilke erfaringer vi havde som frivillige i f.m. at komme ud i naturen med vore klienter og hvordan vi kunne blive bedre til at inddrage naturen i vores arbejde, at komme ud i naturen med vore brugere og at motivere vore brugere til at bruge naturen til at få det bedre psykisk og fysisk.

Vejret skiftede fra at det var rart, at være ude den første dag til at det regnede om eftermiddagen den 2.  dag, men alle var med hele tiden og deltog aktivt.

Ebbe lovede os i starten, at vi ville lære hinanden at kende og det gjorde vi!