8. juni 2016 Netværksmøde Sct. Lukas

Tryk her for referat i printvenlig version

 Referat fra netværksmøde på Sct. Lukas Hospice  den 8. juni 2016

Velkommen til 36 glade, forventningsfulde medlemmer fra hele Sjællands hospicer, som mødtes på Sct. Lukas Hospice.

Dagen startede med sangen: ”Godmorgen, lille land” – ledsaget af Hans Dal på guitar.

IMG_3595 1 copy

Marianne Harboe introducerede Rita Nielsens bog: ”Det nødvendige samvær”, som Marianne, i den anledning havde skrevet en sang, som Hans Dal spillede og sang.

Derefter blev der serveret morgenkaffe.

Herefter fik hospiceleder Thomas Feveile ordet og fortalte både om Hospice og Lukashuset (børne- og ungdoms hospice) – om hvordan Lukashuset var blevet til, de overvejelser og undersøgelser, der var blevet gjort, før det var sat i gang og nu hvor det første halve år er gået og der næsten er fuld belægning.

IMG_3603

Foredraget blev understøttet af billeder fra Lukashuset, terrassen, hvor børnenes senge eller kørestole kan køres ud og med en lift komme ned i den dejlige, børnevenlige sansehave, der er blevet etableret nedenfor.

IMG_3574

Thomas fik et velfortjent bifald.

Næste indslag – Søster Elsie, fortalte levende og fængslende om sit liv som sygeplejeske og om hvad man kan bruge en sygeplejeskeuddannelse til.

IMG_3606 1

Søster Elsie blev udsendt 1984 til Auganistan og 1986 til Syrien, hvor hun var i 10 år. Det var ikke helt ufarligt for hende og de andre udsendte, at fungerer der, de måtte jævnlig gå i dækning og søge ly for fjendes angreb. – Søster Elsie havde mange funktioner og hjalp utrolig mange mennesker. Hun underviste også unge mænd i sundhedstjenesten, så de igennem deres arbejde kunne forsørge deres familier. – En fantastisk fortælling og et fantastisk menneske, som har gjort så meget godt for andre.

Alle de breve Søster Elsie sendte hjem til Sct. Lukas blev gemt og blev grundlaget til en bog, som hun skrevet om sit liv som udsendt, med titlen: ”Med sand under fødderne” – medlemmerne købte en del bøger, som blev signeret – foredraget udløste en velfortjent klapsalve.

Nu var frokosten serveret og spisepausen blev flittigt brugt til snak ved bordene.

IMG_3594 1

Derefter gik vi alle over i kirken, hvor Søster Kirsten og præst Annette Brønnum Nystrup, tog imod os og hver især fortalte om kirken, dens historie og hvordan den nu bliver brugt, både til åben kirke og gudstjeneste med andre trosretninger. Vi gik igennem Diakonissestiftelsens smukke stuer, hvor vi også fik fortalt lidt historie, bl.a. om stifteren af huset.

IMG_3609

Vi blev delt op i 2 hold, som på skift så museet , parken, hospice, sansehaven og fik en forklaring på stiftelsens mange bygninger og funktioner.

IMG_3568

Da vi kom tilbage, var kaffen og den sønderjyske lagkage klar til indtagelse og medens den blev nydt, var der tid til  lidt praktiske bemærkninger.

Efter vores nylig afholdte generalforsamling, fik vi ny formand: Annie Frederiksen, Sct. Lukas – vi kunne også præsenterer vores 2 bestyrelsesmedlemmer Erna Kristoffersen, Hospicegården Filadelfia og Randi Helt, Hospice Sydfyn.

Annie havde lidt praktiske bemærkninger til foreningsarbejdet, vi har fået en ny webmaster Rikke Storm, som opdaterer vores hjemmeside og fremover vil det være hende, der skal underrettes om nyheder, som har medlemmernes interesse – derfor, hold øje med vores hjemmeside: 

www.hospicefrivillige.dk

Med tak for et stort fremmøde og stor interesse sluttede dagen med at synge ”Livstræet”.

På foreningens vegne

Annie og Tove